Free2Move inleder året med en storsatsning. Utöver att koppla upp och mäta fastigheters förbrukning kommer proptech-företaget nu även att erbjuda lösningar för att sänka driftkostnaden. 
– Våra kunder kommer snabbt att få tillbaka den initiala kostnaden för att anlita oss i en sänkt energinota. De flesta ser en märkbar skillnad redan efter ett par månader, säger Jan Ström, VD Free2Move.

 Free2Move stiger in i 20-talet med ett utökat erbjudande. Utöver att koppla upp fastigheter och mäta energiförbrukning kommer proptech-företaget i fortsättningen även att tillhandahålla lösningar för att effektivt sänka driftkostnaderna genom en noggrann energioptimering av befintliga tekniska system. Erbjudandet har formen av ett ettårigt abonnemang där Free2Move implementerar åtgärder baserat på den specifika fastighetens förutsättning och behov. Avgiften för abonnemanget är flexibelt och kan justeras så att den motsvarar det mål som sätts initialt. 

– Utgiften för att anlita oss överstiger aldrig den sänkta energikostnaden och för de flesta sker en besparing redan under det första året. Från och med år två är det en ren vinst för fastighetsägarna som då både har en uppkopplad och energioptimerad fastighet, säger Jan Ström. 

 Systemsamverkan minskar energiförbrukningen 

Efter ett år kan fastighetsägarna välja att själva sköta optimeringen via en molnplattform eller även fortsättningsvis överlåta förvaltningen åt Free2Move. Beroende på vilken typ av verksamhet som bedrivs i lokalerna anpassas lösningen för att effektivt sänka energikostnaderna utan att påverka verksamhetsdriften. Ofta handlar det om att få olika system av att samverka. 

– Det kan röra sig om att en kylare vill göra rummet kallare samtidigt som element värmer upp det. Då förbrukas väldigt mycket onödig energi. Genom att få systemen att kommunicera med varandra optimerar vi driften och sänker därigenom kundens utgifter, säger Jan ström. 

Ström ska sänka elnotan 

Ompaketeringen initierades i samband med att Jan Ström tillträdde som VD för Free2Move den första oktober i år. Efter genomförda pilotstudier kan han konstatera att det finns ett väldigt stort intresse för det nya erbjudandet. Till skillnad från andra aktörer inom branschen är Free2Move produktoberoende och använder sig av fastighetens befintliga utrustning. 

– Äldre fastigheter saknar ibland möjlighet att digitaliseras och då tillhandahåller vi lämplig utrustning, det ingår i vårt erbjudande. Men vi har ingen specifik produkt som vi vill sälja eller något tredjepartssamarbete att ta hänsyn till. Det gör att kunderna kan känna sig trygga med att vårt enda fokus är att sänka deras kostnader genom att få energimätaren att snurra långsammare, avslutar Jan Ström.