Om oss

Free2move är din kunskapsparter och IT-konsult inom Proptech (Property Technologies). Vår kärnkompetens och erbjudande ligger i att stärka fastighetsägarens driftnetto via uppkoppling och smart styrning helt finansierat genom en väl beprövad optimeringsmodell. Free2move förenar människa och teknik som tillsammans genom noggrann drift sparar pengar och minskar miljöpåverkan åt våra kunder.

Historik

Free2move grundades år 2000 som en spinoff från Halmstads Tekniska Högskola med fokus på Bluetooth-radioteknik. 2004 breddades teknikportföljen till att även inkludera RFID-teknik och 2007 noterades bolaget på Nordic Growth Market (NGM) aktiemarknad. 2014 förvärvades det Malaysiska företaget SensMaster med inriktning på RFID-produkter och under 2015 etablerade Free2move en ny affärsstrategi där bolaget går från komponentförsäljning av blåtandsmoduler till systemförsäljning av industriella IoT-lösningar. 2016 lanserades bolagets nya end-to-end IoT-plattform 2CONNECT™.

2000


Bolaget bildades. Verksamhet med fokus på Bluetooth-radioteknik & senare även RFID-teknik.

2007


Bolaget börsnoterades på Nordic Growth Market (NGM).

2014


Bolaget förvärvar bolag i Kuala Lumpur. Här utvecklar vi fortfarande kundanpassade lösningar. Bolaget förändras gradvis till att mer erbjuda servicetjänster.

2016


Lanserades bolagets nya end-to-end IoT-plattform 2CONNECT™ som certifieras med IBM Watson IoT 2018.

2020


Bolaget introducerar, LUGN & TRYGG, det oknepiga sättet att sänka energiförbrukningen i en fastighet.

Våra partners

Free2move bygger lösningar som baseras på öppna gränssnitt och molntjänster som väljs efter behov och kundönskemål i projekten.
AWS IoT

Loggamera

Loggamera mäter och övervakar fastighetssystem. Med en webportal och en mobilapp kan förvaltningsföretag se och optimera sitt värme/kyla-system. Multipla installationer och systemfabrikat kan styras och ävervakas från samma verktyg.

IBM

IBM

Free2move är affärspartner med och har en IoT-lösning certifierad av IBM. IBM utvecklade Node-RED, ett grafiskt verktyg för att snabbt skapa IoT funktioner utan omfattande programmering. IBM är kända för sitt IBM Watson IoT, smarta molntjänster inom IoT som erbjuder artificiell intelligens.

AWS IoT

Amazon AWS

Free2move har under flera år använt Amazons datalagringstjänster. De har också ett omfattande program av molntjänster för IoT.

Microsoft Azure

Microsoft Azure

Free2move har kunskap om molnplattformen Microsoft Azure från Microsoft som används för att bygga och hosta webbapplikationer via Microsofts datacenter.