Cinque Terre

Gå från en analog timme till en digital minut - med Free2Move

Det är dags att förändra fastighetsbranschen från grunden och genomgå en digital transformation på riktigt. Några som är med och driver förändringen är Proptech-företaget Free2Move. Med sin unika integrationsplattform 2Connect kan fastighetsägare både styra och förvalta teknisk utrustning, tillsyn, skötsel, budget och mycket mer - med några få tryck.

Den digitala transformationen är ett faktum inom alla branscher, framför allt i spåren av pandemin. Trots det är det en transformation som fastighetsbranschen inte gått igenom.

- Visst att flera i branschen anammat olika digitala lösningar, men hur många optimerar sin drift med hjälp av data? Genom att välja 2Connect och vår tjänst OPTI kan vi garantera ett förbättrat driftnetto på endast tre månader, säger Patrik Malm, Chief Sales Officer på Free2Move.

Så går du från en analog timme till en digital minut

Utmanaren Free2Moves syfte är att fånga förvaltarens hela vardag. Plattformen kopplas inte bara till olika IT-system och teknisk utrustning som till exempel belysning, el, ventilation och kundportaler utan även till själva skötseln av fastigheten.

- Med plattformen kan vi således analysera alla ärenden som sker i fastigheten. Flertalet saker kommer fastighetsförvaltaren nu kunna hantera med några få tryck, vilket innebär en stor besparing i både tid och resurser. Det medför även att de kan se över sina serviceavtal, kanske räcker ett fastighetsbesök per år om man gör de andra tre besöken digitalt, säger Jan Ström, vd på Free2Move.

Genom att 2Connect skickar och hämtar data i realtid kan man upptäcka och åtgärda problem innan de ens uppstår, vilket innebär att ingen i onödan åker ut för ett fysiskt besök i fastigheten. Det här leder till besparingar i resurser och tid och därmed ett förbättrat driftnetto, men även energibesparingar då driften ständigt analyseras och optimeras.

Framtidens lösning för all form av drift

Även om det främst är fastighetsbranschen som Free2Move nu vill revolutionera, är möjligheterna med 2Connect många. Plattformen kan hämta och skicka data oavsett var utrustningen befinner sig och skulle exempelvis kunna användas hos laddstolpsleverantörer för att mäta hur stolparna mår rent driftmässigt, eller i växthus för att upprätthålla ett optimalt klimat.

- Det här är effektivisering på riktigt och det är dags för fastighetsbranschen att våga följa med på resan, avslutar Jan Ström.

Artikel hämtad från DN

Dela texten med andra: